fbpx

Η νέα τάση του «Accounting Outsourcing & Supervision»

Accounting Outsourcing & Supervision

Τι είναι το ‘’Accounting Outsourcing & Supervision’’ και γιατί το επιλέγουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες;

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες σήμερα επιλέγουν να αναθέσουν εξωτερικά την οργάνωση, τη διαχείριση και την επίβλεψη του λογιστηρίου τους, καθώς με αυτήν την απόφασή τους επιτυγχάνουν να μειώσουν τα κόστη και ταυτόχρονα να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.

To ‘’Accounting Outsourcing & Supervision’’ ή στα ελληνικά η ‘’Εξωτερική Ανάθεση & Επίβλεψη του Λογιστηρίου’’ αποτελεί μία απόφαση την οποία όλο και περισσότερες εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, λαμβάνουν για στρατηγικούς λόγους. Ο κύριος λόγος είναι, πως με αυτήν την επιλογή τους, οι εταιρείες επιτυγχάνουν να μειώσουν τα κόστη και ταυτόχρονα να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους, προσδίδοντάς τους ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με την έρευνα του Clutch 2019 Small Business BPO, το λογιστικό τμήμα αποτελεί το νούμερο ένα τμήμα που επιλέγουν οι επιχειρήσεις να αναθέσουν σε εξειδικευμένα στελέχη. Το 37% των μικρών επιχειρήσεων μάλιστα, αναθέτει εξ ολοκλήρου εξωτερικά τη λειτουργία του λογιστικού τους τμήματος.

Τι είναι το Accounting Outsourcing & Supervision

Με την ‘’Εξωτερική Ανάθεση και Επίβλεψη του Λογιστηρίου’’ η επιχείρηση επιλέγει στρατηγικά να επωφεληθεί από την συνεργασία με την κατάλληλη Λογιστική εταιρεία και να της αναθέσει ολικώς ή μερικώς την οργάνωση, τη διαχείριση και επίβλεψη του λογιστηρίου της.

Οι εργασίες που δύναται να αναθέσει εξωτερικά η εταιρεία μεταξύ άλλων αφορούν, στην ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων και αρχείων, την αναδιοργάνωση των υφιστάμενων λογιστικών συστημάτων, τον φορολογικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη της επιχείρησης, την εκπαίδευση και ανάπτυξη του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, την έκδοση και διαχείριση της μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και τη σύνταξη των μηνιαίων οικονομικών αναφορών.

Στην περίπτωση της ολικής εξωτερικής ανάθεσης, η εταιρεία παραδίδει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του λογιστικού της τμήματος εξωτερικά, δηλαδή όλες οι ανωτέρω υποχρεώσεις εκπληρώνονται από τον εξωτερικό – συνεργάτη.

Στην περίπτωση της μερικής εξωτερικής ανάθεσης, η εταιρεία επιδιώκει να συνδυάσει αφενός, τη διατήρηση του ελέγχου της επιχείρησης εντός αυτής, με τη δημιουργία εσωτερικού τμήματος λογιστηρίου, και αφετέρου την λήψη καλύτερης ποιότητας υπηρεσίας που προσφέρει μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών outsourcing λόγω της εξειδίκευσής της.

Πώς επωφελούνται οι εταιρείες

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, το εξωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς. Έτσι, οι εταιρείες καλούνται να διαχειριστούν με έξυπνο τρόπο τις αναδυόμενες προκλήσεις αλλά και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας τους.

Καθίσταται λοιπόν κατανοητό ότι, η ολική ή μερική εξωτερική ανάθεση λογιστηρίου, επιτρέπει στη Διοίκηση να κατανείμει αποτελεσματικότερα τον χρόνο και την ενέργειά της σε τομείς ζωτικότερης σημασίας, τομείς κρίσιμους, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ανάπτυξη μιας υγιούς επιχείρησης.

Παράλληλα, της δίνεται πρόσβαση σε μία ομάδα εξειδικευμένων λογιστών, φοροτεχνικών και οικονομολόγων με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία, με κόστος εξαιρετικά χαμηλότερο από ότι θα απαιτούνταν για αντίστοιχης ποιότητας εσωτερική στελέχωση, εκπαίδευση και διαχείριση του λογιστικού τους τμήματος.

QBCQuality Business Consultants

Η QBC ικανοποιεί ένα ευρύ φάσμα αναγκών σχετικών με τις οικονομικές και λογιστικές απαιτήσεις των εταιρειών, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις εξωτερικής ανάθεσης λογιστηρίου προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μας.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια καταρτισμένους Λογιστές, Φοροτεχνικούς, Συμβούλους Επιχειρήσεων και Εσωτερικούς Ελεγκτές. Η στρατηγική αυτή σύνθεση της ομάδας μας, παρέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτό της υποστήριξης των επιχειρήσεων με πολλαπλούς τρόπους.

Παρέχοντας τους ολιστικές υπηρεσίες, όπως η ολόπλευρη οργάνωση και επίβλεψη του λογιστηρίου, καθώς και η ένταξη τους στα κατάλληλα επιδοτούμενα – χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στοχεύουμε στην ικανοποίηση των εύλογων απαιτήσεων τους και στην εξασφάλιση περαιτέρω κεφαλαίων που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Γράφει η Γαρυφαλιά Στεργίου, Managing Partner της QBC

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική ανάθεση της οργάνωσης, διαχείρισης και επίβλεψης του λογιστηρίου σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 216 900 7576 ή να υποβάλλετε αίτημα επικοινωνίας.

Leave a comment

Κατεβάστε το E-book

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το qbc.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και κατεβάστε άμεσα το E-book

Ευχαριστούμε!Μπορείτε να κατεβάσετε το e-book κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

Newletter

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το qbc.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να  να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας

Ευχαριστούμε για την εγγραφή!